Home Sparen Folder Openingstijden Contact

Hoe is Marskramer Ruinen tot stand gekomen.

In 1973 hebben Jan en Niesje de verkopen in De Kleine Bazar voortgezet. De winkel heeft vanaf dat moment de naam Luten's Geschenkenhuis gekregen. Hoe lang er een winkel aan de Smeestraat 21 in Ruinen heeft gezeten, is bij ons onbekend. De winkel had toen de oppervlakte van ongeveer 40 m2. In die tijd werd er al van alles verkocht; potten, pannen, gas, schrijfwaren, speelgoed en nog veel meer.

De winkel is vanaf toen meerdere malen verbouwd en uitgebreid. In 1975 zijn Smeestraat 23 en 25 er bij aan gekomen en daarna daar nog stukken achter gebouwd. Dit bleek echter nog niet genoeg te zijn. In 1994 kwam Smeestraat 19 erbij, wat in 1997 bij de winkel aangetrokken is. In dit gedeelte wordt op dit moment tuinmeubelen, klompen, laarzen en campingartikelen verkocht. Zo heeft het pand nu een verkoopvloeroppervlakte van 320 m2. De huishoudelijke artikelen werden vroeger onder de naam Carousel, Top Groep en later Novy verkocht. Sind 2007 is dit onder de vlag van Marskramer.

Marskramer toen en nu

De geboorte van 'De Marskramer' dateert uit de oorlogsjaren. Kort na het bombardement op Rotterdam werd de eerste Marskramer winkel in Kralingen geopend; een winkeltje in schotels, potten en pannen. Er was toen grote behoefte aan geodkope eenvoudige huishoudelijke producten. In de loop van de jaren werd deze allereerste Marskramer in Rotterdam een begrip voor goede, maar toch betaalbare artikelen. En wie nu Marskramer Ruinen bezoekt zal constateren dat er wat dat betreft niets veranderd is. Inmiddels heeft Marskramer meer dan 250 winkels waarvan ongeveer de helft franchise winkels zijn. In totaal heeft Marskramer ruim 1000 medewerkers, waarvan er ongeveer 800 in de eigen winkels werken, 65 op het hoofdkantoor en 135 in het distributiecentrum.

Meer dan alleen Marskramer...

In veel Marskramers treft u ook de Toys2Play speelgoed collectie aan. Zo ook bij Marskramer Ruinen. De speelgoed artikelen werden vroeger onder de naam Wigwam en later Top1Toys verkocht. Sinds 2003 is dit onder de vlag van Toys2Play. Toys2Play is een speelgoedformule van de Marskramer-organisatie. Ook kunnen kinderen een eigen verlanglijst samenstellen, en aan iedereen doorgeven dat alles wat jij op je verjaardag wil hebben klaar ligt bij Toys2Play in Ruinen. Maar ook voor kantoorartikelen, waaronder een cartridge voor uw printer(uw eigen cartridges kunnen ook gevuld worden), camping artikelen, campinggas, klompen, laarzen, kaarten, postzegels en uw stoomgoed bent u bij ons aan het juiste adres. Zoekt u een cadeautje en kunt u het niet vinden, dan hebben wij ook Marskramer en Toys2Play cadeaubonnen. Bij ons kunt u betalen met uw pin (Pinnen, klein bedrag mag!), tevens accepteren wij Iris-cheques. Er zijn voldoende parkeerplaatsen aanwezig, zodat u niet bang hoeft te zijn dat u de auto niet kwijt kunt. Dus kom maar eens kijken. Er is voor een ieder wel wat te vinden.